неділя, 3 листопада 2019 р.

"Німецький" кросворд



3 БУКВИ: Велика кольорова папуга.  Настінний  освітлювальний прилад.  Цифра.  Дворянський титул в Іспанії. Найбільша одиниця хронологічного поділу історії Землі. Свійська тварина, що знищує мишей і щурів. Орган нюху. Міра довжини, що дорівнює 30,48 см в країнах з англійською системою мір.
5 БУКВ: Гроші, що видаються наперед у рахунок заробітної плати. Гармонійне поєднання кількох музичних звуків. « … Мартін» – англійський виробник престижних спортивних автомобілів. Довгастий тропічний плід. Платок або шарф, який закриває шию і передню частину обличчя для запобігання від холоду. Порода мисливських собак, що мають короткі криві ноги й довгий тулуб. Колектив артистів театру. Зовнішня сторона будівлі, що звичайно виходить на вулицю.
7 БУКВ: Лікувальний засіб, якій застосовують для знешкодження отруєнь. Уявна лінія, що проходить навколо земної кулі на рівній відстані від обох полюсів. Місце, захищене, прикрите від променів сонця. Ансамбль із п'яти виконавців. Мінерал — сполука алюмінію та фтору. Трав’яниста рослина, стебло та листя якої густо вкриті жалкими волосками. Глиняний посуд для сходження тіста або для перетирання маку. Стілець без спинки з квадратним або круглим твердим сидінням. Смерч, атмосферний вихор. Сільськогосподарська машина. Напрям, перпендикулярний до курсу судна. Пішохідна доріжка, трохи вища порівняно з проїжджою частиною.
8 БУКВ: Назва найвищих державних наукових установ. Хаотична перестановка букв в слові, яка утворює інше слово. Найбільша змія родини удавових, що живе в Центральній та Південній Америці. Другий день тижня. Книжка, що містить короткі відомості з певних питань. Професія в кінематографі, виконавець складних і небезпечних трюків. Речовина, що збуджує або пригнічує центральну нервову систему людини. Велика ложка, якою насипають рідку страву. Звуковий носій даних для відтворення на програвачі вінілових дисків. Адміністративно-учбове управління вищого навчального закладу. Мідний духовий музичний інструмент. Одне з 12 сузір’їв зодіаку. Перший прийом їжі, зазвичай в період від світанку до полудня. Випалена кольорова високоякісна гончарна глина. Держава в Центральній Європі зі столицею Будапешт. Японське місто, яке постраждало внаслідок ядерного бомбардування у 1945 році.
9 БУКВ: Лікар, що лікує тварин. Сукупність творів, що виконуються в театрі.

Завантажити кросворд можна  за посиланням