пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Результати "Марафону кросвордів"

У нашому квітневому карантинному марафоні взяли участь і дорослі, і діти, більшість з яких  – це вчителі. Подолати навіть частину дистанції змогли менше двох десятків кросвордистів, які отримують сертифікати. Також серед усіх учасників було розіграно призи. 
Як пам'ятаєте, марафон стартував 1 квітня. Це всім відоме свято веселощів та добрих розіграшів. Ми не могли забути про це і не використати. Не подумайте, що призів нема. Навпаки, сюрпризи вже щасливо дістались своїх власників.
Ми обіцяли переможцю власний транспорт. Він дістався Денису Корпаню з Черкас, і шикарний джип вже припаркований у надійному місці 

Але у нас два переможці. І от Лесю Мацигін чекав сюрприз. Ми не могли відмовитись від умов конкурсу , що це транспортний засіб, але творчо підійшли до цього. Зважаючи на те, що фото переможця з призом ми ще не маємо, розкажемо вам про нього не називаючи. Отже, це універсальний прилад, який з давніх-давен використовується людьми. Це прискорювач, дороговказ, вирівнювач, стримувач, тобто ефективний запобіжник у загрозливих побутових ситуаціях. Дуже часто згадується у українському фольклорі. Загалом - потрібна річ у кожному господарстві. Сподіваємось, що ця річ буде у пригоді. А вам пропонуємо вгадати, що це за штука така. 
    Бажаю всім міцного здоров’я та зустрінемося у наступних турах «Кросвордоманії»

Ключові слова

1. Монета 
2. Компас 
3. Нітроген 
4. 14 
5. Sparrow 
6. Ікебана 
7. Писанки і крашанки
8. Турнік 

9. Діагональ 
10. Лікар, вчитель, пожежник, волонтер, ...

Отже, серед тих, хто прислав хоча б одну правильну відповідь та вказав свої дані, буде розіграно не один, а два сюрприза

вівторок, 28 квітня 2020 р.

№10 Професії

В житті дуже мало речей, які впливають, визначають на наш характер, стиль життя, в решті решт, майбутнє. Це родина, друзі і наша професія. "Зроби роботою те, що ти любиш і ти ніколи в житті не будеш працювати", - чудові слова, які так точно визначають значення професії для людини. Особливе захоплення у нас викликають професії пов'язані з ризиком, такі люди у всі часи для нас герої - пожежники, військові, рятувальники. Однак, у непрості часи, коли природа, світ, обставини випробовують нас на міцність, героїнею може стати будь-яка професія, будь-яка робота, якщо її робить справжня людина. Людина, яка любить людей, любить життя і вміє робити свою роботу краще за всіх.
Саме таким надзвичайним звичайним професіям присвячений наш кросворд. Людям, які під час пандемії, часто ризикуючи власним життям та життям своїх рідних, просто добре роблять свою роботу, щоб ми не відчували біди і були захищеними. таких людей багато, вони поруч з нами вони наші брати, сестри, мами та тата, сусіди, знайомі... Скажіть їм дякую. Це те невелике, що ми можемо зробити для них. І ще: залишайтесь вдома, щоб у них було менше роботи і щоб ми всі жили довго і щасливо. ДЯКУЄМО всім, хто на явному і неявному фронті бореться з хворобою.

Завантажити кросворд можна за посиланням 


суботу, 25 квітня 2020 р.

№9 Математичний

Вчора, 24 квітня, було оприлюднено рішення координаторів країн-учасниць математичного турніру Прангліміне-2020. Через коронавірус міжнародний етап не відбувся, натомість визначили переможців заочно серед учасників національних збірних за їхніми результатами у національних фіналах. Такий досвід перший в історії змагань.
Цей карантин через коронавірус дійсно змінює наше життя. Багато речей ми робимо вперше, прилаштовуючись, або змінюючи звички, плани, бажання...
Однак, ми набуваємо новий досвід, навички і знання.
А ще маємо можливість переконатися у незмінності певних речей: людяність, порядність, чесність, краса, природа, любов і ніжність рідних людей... і математика
Без математики у наші часи не проживеш, не досягнеш успіху і просто не виживеш!
Тому розв'язуйте кросворд і приєднуйтесь до тренувань на платформі Міксіке, ставайте частиною спільноти @Міксіке в Україні.
Перемагайте в нашому марафоні, математичних конкурсах, у житті!!!

Завантажити кросворд можна за посиланням 



середу, 22 квітня 2020 р.

№8 "Спортивний"

Правду казали "особливо починаєш цінувати те, чого позбавлений". Як же хочеться на природу, в парк, в ліс, на сонечко... і вже навіть останній лентюх готовий робити зарядку на спортивному майданчику, чи долучитись до посадки картоплі у бабусі у селі. Але замість цього ми карантинемо по домах і вперто набираємо кілограми... Готові до "пробіжки замість курячої ніжки"? Тоді поки що в нашому карантинному марафоні спортивний кросворд. До фінішу вже недалеко! Тримаймо форму (інтелектуальну та спортивну), дистанцію на вулиці і руки чистими!!! Удачі!

Завантажити кросворд можна за посиланням 

неділю, 19 квітня 2020 р.

№7 "Святковий стіл"

Христос Воскрес! Смачних страв на столі, Божої благодаті в серці і любові до ближнього і міцного здоров'я усім!

Завантажити кросворд можна за посиланням
 або розгадати онлайн 

четвер, 16 квітня 2020 р.

№6 Кросворд "Мистецтво"

    "Краса врятує світ" - ці слова відомі кожному. І, мабуть, зараз, під час карантину, ми можемо у цьому пересвідчитись. Буяння весни, яскраве сонце, краса наших міст, можливість відвідати віртуальні екскурсії - все це відволікає нас від тривожних думок та налаштовує на позитив.           
     Долучимось і ми до краси. Розв'яжіть завдання кросворду, отримайте насолоду і зробіть ще один крок до перемоги - над собою, вірусом, в марафоні!!

Завантажити кросворд можна за посиланням 

або розгадати онлайн